Nieuw clubhuis

Scouting Brigitta gaat een nieuw clubhuis bouwen in het Schoterbos, het Schoterboshuis. Het wordt een ambitieus gebouw, duurzaam, circulair, natuur-inclusief en passend in het gerenoveerde park in Haarlem-NoordEen gebouw bedoeld voor de hele buurt, dat kinderen en volwassenen inspireert, uitnodigt en verbindtEn waar de jonge vrijwilligers van de scoutinggroep meiden en jongens uitdagen in hun persoonlijke ontwikkeling met leuke en spannende activiteitenAllemaal met een informele, uitnodigende uitstralingeen gebouw dat Haarlemmers enthousiast maakt.

Huidig clubhuis

Brigitta is op dit moment gehuisvest in clubhuis ‘De Krocht’, een gezellig, maar ook oud en versleten gebouw dat aan alle kanten knelt. Uitbreiding is onmogelijk, want er is maar één groepsruimte met schuifdeur. Het gebouw is aan renovatie toe en we missen een goede buitenruimte.

De huur kunnen we alleen opbrengen met voldoende onderhuurders. Daardoor kunnen we het gebouw slechts twee avonden en in het weekend voor de scoutinggroep gebruiken, want op andere dagen moeten we het verhuren.

Het clubhuis staat in een dicht bewoonde buurt. Vuur maken  – een belangrijk onderdeel van het scoutingspel – kunnen we maar twee keer per jaar zodat we de buren niet teveel tot last zijn.

Voor andere buitenactiviteiten wijken we uit naar het Schoterbos. Maar het belangrijkste is: verhuurder Parochiegemeenschap Schoten heeft laten weten dat de huur van De Krocht ‘op termijn’ wordt beëindigd. De ervaring leert dat een scoutinggroep zonder clubgebouw ten dode opgeschreven is. Daarom willen we al heel lang een eigen clubhuis bouwen waarin wij ons scoutingspel optimaal kunnen spelen.

Locatie

In het Schoterbos vindt een grote renovatie plaats. Fase 1 is afgerond. Het park is feestelijk heropend. Fase 2 ligt vanwege de COVID-19-epidemie momenteel een tijdje stil. Maar in de plannen voor de renovatie is wel alvast een plekje ingetekend voor “scouting”.

Ontwerp

Samen met architect Jack Deneke van Puister & Deneke Architecten is er een programma van eisen (PvE), waarna Jack het voorlopig ontwerp heeft getekend.
Meer weten? In de brochure vind je alles over het ontwerp en over de ideeën die eraan ten grondslag liggen.
Studenten en docenten van de Hogeschool van Amsterdam zijn voor ons aan het tekenen en rekenen; wij willen met behulp van simpele en goedkope technieken ons gebouw van een klimaatneutraal, prettig binnenklimaat voorzien. Meer weten? Klik hier

Financiën

Laten we er geen doekjes omheen winden: het Schoterboshuis is een ambitieus plan. Bij het maken van het Programma van Eisen zijn we uitgekomen op ruim €750.000,-, maar daar zit dan ook alles in, van de kosten voor verplicht bodemonderzoek tot aan de schroefjes in een raamkozijn.

Het zal hopelijk nog flink dalen, bijvoorbeeld als we van oud bouwmateriaal gebruik kunnen maken (= duurzamer en goedkoper). En als we veel zelf kunnen doen. Maar ook dan moeten we vaststellen dat een nieuw clubhuis hoe dan ook veel geld kost.

spaargeld

Spaargeld

Door het zuinige karakter van onze groep hebben we al jarenlang kunnen sparen.
zelf doen

Zelf doen

Door veel zelf te doen en de hulp van ouders, hopen we de kosten te kunnen drukken.
crowdfunding

Crowdfunding

Door middel van crowdfunding hopen we op verschillende bijdrages.
lening

Lening

Door middel van hypotheek en leningen op basis van certificaten bij bedrijven en particulieren.
fondsen en subsidies

Fondsen en subsidies

Bij fondsen en sponsoren willen we een groot bedrag ophalen. Financieel of in materiaal.

Hoe kun jij helpen?

Er zijn veel manieren waarop jij ons kunt helpen deze plannen te doen slagen. We zijn niet alleen op zoek naar financiële hulp, maar ook naar helpende handen.

Helpende handen

  • Connecties: Heb jij connecties bij bedrijven die ons kunnen helpen? Dan horen wij graag van jou wie we kunnen benaderen. Zowel voor financiële als materiële sponsoring.
  • Handige mensen: Een groot deel willen we door zelfwerkzaamheid financieren. Hiervoor kunnen we veel hulp gebruiken.
  • Vakmensen: Naast handige Harry’s en Harriëttes hebben we ook advies en ondersteuning nodig van vakmensen, zoals tegelzetters, timmerlieden of cv-monteurs.
  • Andere ideeën: Heb je zelf nog goede ideeën? We horen ze graag!

Huidige status

Financiële stand

Created using the Donation Thermometer plugin https://wordpress.org/plugins/donation-thermometer/.€750.000Raised €256.921 towards the €750.000 target.€256.921Raised €256.921 towards the €750.000 target.34%

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief door op onderstaande knop te drukken.
Hofstee stichting